“Гришковецька корона”. Звіт.

            v7udzA8890w14-15 травня 2016 року у приміщенні гімназії смт Гришківці, Бердичівського району пройшов ІІІ етап Гран-Прі 2016 Житомирської області з шахів «Гришковецька корона».

 

 

         2c7X1eH6QN0Відмітимо, що це перший великий шаховий форум Бердичівського району за тривалий період часу. Етап пройшов у спокійній, спортивній атмосфері без жодних неприємних моментів. Запам’яталась «Гришковецька корона» чіткою організацією та суддівством, великою (рекордною в рамках серії Гран-Прі) кількістю учасників, гарними призами, професійними шаховими грамотами та медалями (подібних їм раніше на турнірах області не було), безкоштовним харчуванням учасників солодощами на протязі двох днів змагань. Самий спокійний і чіткий етап в рамках серії. Мінус етапу лише один – не було на змаганнях місцевого телебачення (канал «ВІК») та представників радіо.
         Прекрасне свято шахів відбулось завдяки наступним людям:
YBMEcktPM2AОлександр Васильович Ревега, народний депутат України. Почесний гість окрім допомоги на проведення фестивалю вручив на відкритті комплекти шахів у подарунок тренеру Гришковецької гімназії Заріні Подольській. Зі свого боку організатори відмітили подякою та шаховою статуеткою Олександра Васильовича. Депутат зазначив, що буде підтримувати розвиток шахів у своїх рідних Гришківцях і надалі, побажав всім учасникам успіху та висловив сподівання, що представники району успішно зіграють на змаганнях.
7AbJC_4nbKgМаксим Юрійович Самчик, голова Бердичівської районної ради. Створивши потужну шахову школу в м.Чуднів, посадовець продовжив розвивати інтелектуальний спорт і в Бердичівському районі. Бажаємо Вам, шановний Максиме Юрійович, успіху у вашій політичній кар’єрі і нехай інші державні службовці беруть з Вас приклад.

 

 

 

 

Q8cwprZpKdUВолодимир Іванович Вержибок, директор Гришковецької гімназії. Володимир Іванович на протязі всього фестивалю активно вирішував будь-які питання та незручності і старався зі свого боку забезпечити якомога якісніше проведення змагань. Зокрема звертало на себе увагу прекрасне оформлення залу в шаховій тематиці етапу. Гришковецька гімназія має гарну, чисту територію і виділяється своєю акуратністю в приміщенні. Сподіваємось і на подальшу співпрацю з директором.
68y3MmoPRCkЛариса Станіславівна Колосінська та Заріна Комолівна Подольська, котрі провели активну роботу по пошуку призів для формування призового фонду змагань;

 

 

 

MkewlPQ56xEІгор Михайлович Мельник, директор магазину Транзит-С. Кращі грамоти та медалі в рамках шахових турнірів Житомирської області – заслуга Ігора Михайловича;

 

Володимир Леонович Ліпецький, директор Бердичівського пивоварного заводу;
Михайло Петрович Ткачук, приватний підприємець;
Володимир Павлович Морозов, приватний підприємець;
ФОП Здітовецька В.Г. м-н «Іграшки на соборній»;
Геннадій Вікторович Радзимінський, директор магазину «Бердичівспорт»;
– директор магазину «Книги+», м.Бердичів, вул.Торгова, Борис Анатолійович.
3W9EUmuINWAГалина Миколаївна Галущак, начальник відділу сім’ї, молоді та спорту Бердичівської РДА;

 

 

 

 

C_2QL-EtP7cОлена Анатолівна Рудик, заступник голови районної ради;
 

 

 

 

LPFcnUTutacВіктор Миколайович Олещук, депутат районної ради, начальник відділу організаційної роботи Бердичівської райради;

 

 

– судді турнірів Антон Ігорович Подольський та Андрій Павлович Павловський.
Від імені шахової спільноти області, батьків, тренерів, учасників виражаємо глибоку подяку всім людям, що мають відношення до організації та проведення «Гришковецької корони». Сподіваємось, що даний фестиваль стане традиційним.
EeAFAVqmGo8На відкритті змагань Данчук Юлія, студентка Бердичівського педагогічного коледжу, виконала чарівну пісню про Україну.

 

 

В рамках 3 етапу паралельно проходили три турніри:
  • OPEN-турнір для всіх бажаючих;
  • Дитячий турнір А до 15 років;
  • Дитячий турнір Б до 10 років.
EeB9aG6ZyiQНа старт змагань вийшли 114 учасників з 7 областей України, 16 міст – Житомирська (Житомир, Бердичів, Малин, Коростишів, Чуднів), Київська (Київ, Ірпінь, Вишневе), Хмельницька (Хмельницький, Старокостянтинів, Полонне), Рівненська (Рівне, Костопіль), Вінницька (Вінниця), Черкаська (Черкаси), Одеська (Кодима).

 

 

QJPCk-64icEНовинка Гран-Прі: Вперше в рамках серії проводився обрахунок рейтингу Гран-Прі у всіх турнірах. Рейтинг-лист Гран-Прі можна проглянути ТУТ. Відмітимо, що потрапити до рейтинг-листа Гран-Прі можна взявши участь в змаганнях серії. А надалі рейтинг буде рахуватись у будь-яких турнірах України, в котрих шахісти Гран-Прі братимуть участь. Для цього шахісти мають до початку турніру повідомити адміністрацію сайту про бажання обрахувати їм рейтинг і надати після змагань індивідуальну картку учасника.
Повідомити про це можна в коментарях під рейтинг-листом, або за телефонами: (097) 227 35 40 Штукун Андрій Валентинович, (067) 295 42 53 Хитрич Роман Олексійович, (067) 384 24 80 Іванішен Юрій.
EUVqr6Va3fQПісля урочистої церемонії відкриття розпочалась спортивна боротьба за призи, рейтинг Гран-Прі та залікові бали, котрі дозволяють потрапити до фіналу.
Змагання проводились за швейцарською системою у 9 турів. Контроль часу: 30 хвилин кожному шахісту до завершення партії з можливістю потребувати годинник з додаванням часу в цейтноті.
Перейдемо до аналізу турнірних перипетій.
Дитячий турнір Б
UioRelIHhuMВ турнірі взяли участь 53 учасники. Серед дітей 11 другорозрядників. Даний турнір був надзвичайно успішним для учасників з міста Чуднів, представники якого завоювали 1-2 місця. Вперше в рамках серії кубок дитячого турніру Б лишився у Житомирській області.

 

 

 

ecmB26ObcyAЧемпіон турніру – Андрієвський Ярослав (Чуднів), 7.5 очок із 9. Варто відмітити, що даний результат вже давно очікувавсь. Так на 1 етапі «Малинська весна» чуднівчанин більшу частину турнірної дистанції йшов на 1 місці, і через одну поразку фінішував лише третім. На 2 етапі Ярослав після першого ігрового дня також йшов на 1 місці і в результаті зайняв лише 6 сходинку. Нарешті з третьої спроби йому вдалось врахувати минулі помилки та показати заслужений результат.
jZi4vOp9FW4Срібний призер Іващенко Ярослав (Чуднів), 7.5 очок із 9 також продемонстрував високий результат. На Чемпіонаті Житомирської області до 10 років перед останнім туром він йшов на 1 місці. В результаті програшу останньої партії зайняв лише 3 сходинку. На 2 етапі Гран-Прі після першого ігрового дня ділив 1-2 сходинку, а в результаті зайняв лише 7 місце. Очевидно, що чуднівчани нарешті усвідомили, що грають не гірше інших своїх суперників і після цього «прийшов результат».
IMHCyhz0ZigБронзова медаль у Порталюка Глеба (м.Кодима, Одеська область), 7.5 очок із 9. Бронзовий призер також впевнено проводив змагання, програвши єдину партію чемпіону. Проте в підсумку юнак має значно нижчі додаткові показники, тому лише бронза.

 

 

a3WvkKV8ET8Кращий результат серед дівчат у Петренко Марини (Житомир), 4.5 очки із 9.
_griZSYflYIПерше місце серед учасників до 8 років – Кварацхеліа Олександр (Житомир), 6 очок із 9.
Fe2NZ4RA0roКращим серед господарів був Кни Констянтин (Бердичів р-н), 5.5 очок із 9.
Турнірна таблиця:

mTyURfh1Mgg

 

Дитячий турнір А
vnuXyRLjRc4В турнірі взяли участь 35 учасників, серед яких чемпіони 1 та 2 етапів. Серед учасників 13 першорозрядників.
Цікаві факти:
  1. Як і на попередніх етапах шахісти Житомирської області не підпускають нікого до п’єдесталу основних призерів.
  2. 1-2 місця є дзеркальним відображенням попереднього етапу «Чуднівська вежа».
  3. Снігур Олег (Чуднів) знову посів традиційне для нього 5 місце.
  4. Принципової партії «Осадчук Д. – Кравчук Б.» на даному етапі не було.
DSC_0715Чемпіон турніру – Новицький Ярослав (Житомир), 7.5 очок із 9. Ярослав виграє другий етап поспіль і зрівнюється в даному показнику з Вороновим Юрієм, котрий подібний успіх продемонстрував у OPEN-турнірі.  Провів даний етап житомирянин більш ніж впевнено, пройшовши турнірну дистанцію без поразок.
 

 

 

 

 

Wc5umz1DGwcДруга сходинка у Осадчука Дмитра (Малин), 6.5 очок із 9. 2 місце також є високим та престижним, проте у малинчанина завжди принципова боротьба з Новицьким Я., тому виходячи з цього посилу даний етап можна визнати для Діми «відносно успішним».

 

 

DSC_0727На третій сходинці сенсаційно представник Бердичівського району Цегельник Віталій, 6.5 очок із 9. Ніби виправдовуючи прохання народного депутата Ревеги О.В., Віталій продемонстрував високий результат. Щирі вітання Віталію з найвищим особистим досягненням в рамках серії.

 

 

 

 

_Sr0yb3rT50Кращий результат серед дівчат – Корнійчук Олександра (Житомир), 6 очок із 9.
v31OeMq-_8A1 місце серед учасників до 12 років – Корнійчук Федір (Житомир), 6 очок із 9.
P4dckJSgEmg1 місце серед господарів – Кравчук Богдан (Бердичів р-н), 5.5 очок із 9.
Турнірна таблиця:

Uxrt9p2cuJk

 

OPENтурнір
SbqNkG49pZYВ турнірі взяли участь 26 учасників, серед яких бронзовий призер Чемпіонату Європи з рапіду 2015 р. у Мінську Вадим Разін. За складом учасників даний турнір був найсильнішим в рамках серії Гран-Прі.
Цікавий факт: перша трійка призерів вперше брали участь в серії Гран-Прі.

 

Mz072Bm5eZIЧемпіон турніру – Разін Вадим (Хмельницький), 8 очок із 9. Більш ніж впевнено Вадим здобув турнірну перемогу, продемонструвавши надзвичайно високий рівень гри. Дивує те, що Федерація шахів України досі не присвоїла йому хоча б звання «майстер спорту України»; оскільки по грі він вже давно, поза всякими сумнівами, гросмейстер. Частково даний парадокс буде ліквідовано в рейтинг-листі Гран-Прі, де хмельничанин наразі єдиний гросмейстер. Сподіваємось на його подальшу участь в турнірах серії.
BGkfy67zUmIСрібна медаль в одного з найсильніших шахістів Вінницької області Климчука Андрія, 7.5 очок із 9. Вінничанин також дуже впевнено провів етап, не програвши жодної партії. Як наслідок в рейтингу Гран-Прі він на 2 сходинці.

 

 

_ZatZ0jJLPEНа третій сходинці Охріменко Сергій (Житомир), 6 очок із 9. Житомирянин програв партії лише шахістам, що за своїм рівнем гри явно виділялись на фоні інших учасників. Вітаємо Сергія з високим досягненням.

 

 

 

uQKJQ3HtfTwКращий результат серед учасників з рейтингом нижче 2100 – Башмаков Денис (Житомир), 5 очок із 9.
tIs5l5Gi2cgКращий результат серед жінок – Подольська Заріна (Бердичів), 4 очки із 9.
CefKhFA84G81 місце до 18 років – Іванішен Юрій (Бердичів), 5 очок із 9.
3q1XSKO8QL81 місце серед ветеранів – Ревуцький Володимир (Житомир), 4 очки із 9.
viibFz4nfOc1 місце серед господарів – Паньков Григорій (Бердичівський р-н).
Турнірна таблиця:

11

 

Командний залік
Щира вдячність Олександру Івановичу Рибченко, тренеру ШК «Бригантина», м.Київ за ведення командного заліку на етапі.
Зареєструвались на етапі 10 команд. Результати наступні:
2tUtXA8NClc1 місце – Чуднівський РБШ: Разін Вадим, Снігур Олег, Андрієвський Ярослав, Макарова Анастасія.
2VYxyBXbnwQ2 місце – ДЮСШ №1 м.Житомир: Думанський Ярослав, Новицький Ярослав, Корнійчук Олександра, Маліновський Ростислав.
3NUw0HQyU3w3 місце – ШШ клуб «Майстер», м.Малин: Воронов Юрій, Осадчук Дмитро, Лісовський Владислав, Павлюк Аліна.
ysgg0NqTdIYДо команди м.Малин від ряду учасників є зауваження. Воронов Юрій повинен рахуватись в команді легіонером, а не малинчанином. Про це вже говорилось в особистій розмові з тренером Павловським А.П. Проте повторилась та ж ситуація, що й на другому етапі – у складі команди наявні 2 легіонери. Просимо в наступний раз так більше не робити, інакше команда Малина буде недопущеною до участі в командному заліку.
Турнірна таблиця:

1 2

 

«Майстерність або чітерство»
D8Iwsvunu44А.В. Штукун, адміністратор Гран-Прі: «Вперше в історії турнірів Житомирської області з’являється тема чітерства (використання комп’ютерних підказок в турнірі). Хоча в світі ця проблема вже давно є серйозною і в ФІДЕ навіть створено античітерський комітет. Проте в турнірах нашої області це всерйоз ніколи не сприймалось, оскільки всі довіряють один одному, а по-друге, якщо на такому хтось буде спійманий, то це пляма на все життя і кар’єру шахіста.
 На 1 етапі Гран-Прі «Малинська весна» 2 місце посіла Дідик Діана (Одеська область). Витяг зі звіту 1 етапу:
zH1RPTJEJdw«Срібна медаль сенсаційно у першорозрядниці з Одеси Дідик Діани, 5.5 очок із 7. Незважаючи на її скромний рейтинг 1978, Діана виграла Воронова Юрія, Кравченка Леоніда та нічия з Хабінцем Іваном. Тобто проти першої трійки учасників за рейтингом одеситка набрала 2.5 очки із 3! Щирі вітання 17-річній дівчині».

 

 

 

 

vzkD72WLo40Програла дівчина на 1 етапі лише одну партію Хитричу Роману, причому на протязі всієї партії мала активну позицію з перевагою і лише в цейтноті розпочались помилки і там кмс з Бердичева її переграв. Особисто знаю, що Роман Хитрич проводив тренувальні партії з найсильнішими шаховими програмами Рибка та Гуддіні, в окремих партіях робив нічиї, і в більшості партій боротьба затягувалась до ендшпілю. Тобто теоретично, якщо проти нього грала програма, то він вміє, зустрічаючись із сильною грою, «тримати партію» подовше.
Ніхто досі не міг припустити, що гравець може на турнірі займатись чітерством, тому на малинському етапі цю тему ніхто не піднімав.  Відразу зазначимо, що конкретних фактів використання Діаною комп’ютерних підказок у нас немає. Тема ця почала обговорюватись на сайті chessglum.com. Витяг звідти приводимо:
«Просматривая результаты турниров на Украине, обратил внимание на неожиданный результат в ЧУ-18 среди девушек и на турнире Малинская весна 2016, где 2-3 место заняла некая Диана Дидык – никогда не показывающая подобных результатов перворазрядница с рейтингом около 1600 – кстати, добавившая за турнир около 200 пунктов.
Просмотрел ее партии с предыдущего турнира и собственно этого.
Как говорят в рекламах, до и после.
До
:
Didyk,D (1606) – Barchuk,I (2166) [A00]
Ukraine Girls 20 Chess Championship Lviv (1.2), 29.02.2016
  1. c3c5 2. g3 g6 3. d3 Bg7 4. Qc2 e6 5. Bg2 Ne7 6. Bd2 OO 7. Nh3 d5 8. e4 Nbc6 9. Qc1 Ne510. Ke2 dxe4 11. Bxe4 f5 12. d4 cxd4 13. cxd4 Qxd4 14. Bc2 Qg4 15. Kf1 Qxh3 16. Kg1 Nf3#
Didyk,D (1606) – Dubovyk,A (1572) [E92]
Ukraine Girls 20 Chess Championship Lviv (7.13), 05.03.2016
  1. d4Nf6 2. c4 g6 3. Nc3 Bg7 4. e4 d6 5. Nf3 O-O 6. Be2 e5 7. a4 Nc6 8. d5 Ne7 9. Bg5 Nd710. b4 f5 11. exf5 gxf5 12. Bxe7 Qxe7 13. h3 e4 14. Nd4 Qf6 15. Ndb5 a6 16. Ra2 axb517. Nxb5 Qd8 18. Nd4 Ne5 19. Nb5 f4 20. c5 f3 21. Bf1 fxg2 22. Bxg2 Nd3 23. Kf1 Qh4 24. f3exf3 25. Bxf3 Bxh3 26. Kg1 Qg3 27. Bg2 Rf2 28. Rxh3 Qxg2#
В этой партии мы видели Дидик Диану 1600, а вот в следующих хорошего международного гроссмейстера!
 Didyk,D (1606) – Mats,D (2077) [E70]
Ukraine Girls 18 Chess Championship Kherson (2.5), 20.03.2016
  1. d4Nf6 2. c4 c5 3. d5 g6 4. Nc3 Bg7 5. e4 O-O 6. h3 e6 7. Bd3 Re8 8. Nge2 d6 9. O-O Na610. Bg5 Nc7 11. Qd2 a6 12. a4 b6 13. Ng3 Rb8 14. Rae1 Bd7 15. e5 dxe5 16. d6 Na8 17. Qe3Bc6 18. f4 h6 19. fxe5 hxg5 20. Qf2 Bf8 21. Nge4 Nxe4 22. Bxe4 Qd7 23. Bxc6 Qxc6 24. Qxf7Kh8 25. Qxg6 Rb7 26. Ne4 Rg7 27. Qh6 Rh7 28. Rxf8 1-0
Osmak,I (2351) – Didyk,D (1606) [B22]
Ukraine Girls 18 Chess Championship Kherson (6.1), 23.03.2016
  1. e4c5 2. c3 d5 3. exd5 Qxd5 4. d4 e5 5. dxe5 Qxd1 6. Kxd1 Nc6 7. f4 Bf5 8. Be3 Nge7 9. Bc4g5 10. Nf3 gxf4 11. Bxf4 Rg8 12. Bg3 Rg4 13. Nbd2 Bh6 14. Ke1 Be6 15. Bxe6 fxe6 16. Kf2Bxd2 17. Nxd2 0-0-0 18. Nf3 Nf5 19. Rhd1 Rdg8 20. Rd2 Nce7 21. Kg1 Nxg3 22. hxg3 Rxg323. Rf1 Ng6 24. Kh2 Rg4 25. Rff2 Nf4 26. Ng1= Rh4 27. Nh3 Rxg2 28. Rxg2 Rxh3 29. Kg1Nxg2 30. Rxg2 Rh5 31. Rg7 Rxe5 32. Kf2 Rh5 33. Ke3 Rh2 34. Ke4 Rxb2 35. Ke5 Rxa236. Kxe6 Rd2 37. Rxh7 a5 38. c4 Rd4 39. Rh5 b6 40. Rh7 Kb8 41. Rg7 a4 42. Ke5 Rxc443. Kd6 a3 44. Kc6 Ra4 45. Kxb6 Rb4 46. Kxc5 a2 47. Kxb4 a1Q 48. Rd7 Qc1 49. Rd5 Kb750. Rc5 Qf4 51. Rc4 Qe5 52. Rc5 Qe4 53. Rc4 Qe1 54. Kb5 Qe6 55. Kc5 Qe5 56. Kb4 Kb657. Rc3 Qb5 58. Ka3 Ka5 59. Rb3 Qc4 60. Rh3 Qb4 61. Ka2 Ka4 62. Rg3 Qd2 63. Kb1 Qe1 0-1

    Партії можна подивитися за посиланням: ТУТ  ( інформація починається у центрі інтернет-сторінки).

Ну а сравнение партий двух турниров вызывает неслабый когнитивный диссонанс.
К слову, потерянные героиней 1,5 очка – результат грубых одноходовых просмотров в напрочь выигранных уже позициях, на турнире в Малинская весна 2016 наблюдалась похожая картина 5.5 из 7 единственное поражение  Дидик Д. следствие попадания в цейтнот в партии с  Хитрич Р. ,  в последних двух турах без особой борьбы обыграны  Кравченко Л 2325 И Воронов Ю 2380 !
Материалы направлены в соответствующие органы осталось дождаться решение ФШУ по данному вопросу».
         У Львові на Чемпіонаті України до 20 років (лютий-березень 2016 р.) рівень гри одеситки був скромним, вона програвала за 16 ходів суперниці з рейтингом 2166, та за 27 ходів з рейтингом 1577.
         Потім вона зіграла через тиждень на 1 етапі Гран-Прі «Малинська весна», де посіла впевнено 2 місце, набравши 2.5 очок із 3 проти шахістів з рейтингом вище 2300. Програла лише в цейтноті Хитричу Р., котрий має значний досвід гри проти сильних шахових програм.
І через тиждень після «Малинської весни» вона займає друге місце на Чемпіонаті України до 18 років в Херсоні, обігруючи суперниць з рейтингом 2077 і 2351. Причому рівень її гри проти Осьмак Юлії відповідає першій лінії комп’ютерної програми.
         MRGqZZ70WJkЯк адміністратор Гран-Прі прошу активних шахістів області та читачів сайту написати свої думки з даного питання в коментарях. Також цікаво було б знати думку Воронова Юрія стосовно партії з Дідик Д. в останньому турі «Малинська весна». Остаточне рішення по даному питанню відкладаю до наступного етапу Гран-Прі. Прошу саму Діану надати роз’яснення в коментарях».
        

MA0LO-MG4h0На урочистій церемонії нагородження призери були нагороджені кубками, грамотами, медалями та грошовими призами від спонсорів етапу. Ось таким чітким, спокійним та масовим видався 3 етап Гран-Прі «Гришковецька корона» зі всіма його закономірностями та сенсаціями, плюсами та мінусами. Організатори зі свого боку старались провести все якомога краще, щоб в учасників залишились приємні враження та емоції. Після таких змагань хочеться по швидше повернутись сюди знову.
         20zQw7dXfAc4 етап Гран-Прі «Меморіал Кондратюка М.А.» пройде 11 або 12 червня 2016 р. в м.Черняхів. Детальніше слідкуйте за новинами сайту. Запрошуємо всіх взяти участь в черговому святі шахів. Естафета Гран-Прі, побувавши в Малині, Чуднові, Бердичівському районі переходить до Черняхівського району.

 

 

        Y1OPkf5lQlY ІІІ етап Гран-Прі завершено. Залікові бали набрали наступні учасники:

 

 

 

 

 

 

 

 

 
OPENтурнір
Дитячий турнір А
Дитячий турнір Б
20
Разін Вадим
Новицький Ярослав
Андрієвський Ярослав
18
Климчук Андрій
Осадчук Дмитро
Іващенко Ярослав
16
Охріменко Сергій
Цегельник Віталій
Порталюк Глеб
14
Рибченко Олександр
Корнійчук Олександра
Усков Михайло
12
Воронов Юрій
Снігур Олег
Яременко Андрій
10
Давиденко Андрій
Олійник Анастасія
Лазарчук Ілля
8
Вінарчук Олександр
Алексенко Максим
Лісовський Владислав
6
Поліщук Олег
Корнійчук Федір
Кварацхеліа Олександр
4
Башмаков Денис
Остапчук Матвій
Маліновський Володимир
2
Іванішен Юрій
Швець Вікторія
Громов Максим
         Залікові бали після 3 етапів:
OPEN-турнір
Воронов Юрій
72
Рибченко Олександр
38
Дідик Діана
36
Пугачов Ілля
32
Хитрич Роман, Давиденко Андрій
28
Хабінець Іван, Кравченко Леонід,
Поліщук Олег, Разін Вадим
20
Черних Володимир, Кручак Леся,
Климчук Андрій
18
Троць Ярослав, Охріменко Сергій
16
Потапчук Дмитро
12
Барановський Сергій, Вінарчук Олександр
8
Думанський Ярослав, Башмаков Денис
4
Ревуцький Володимир, Іванішен Юрій
2
         Дитячий турнір А
Осадчук Дмитро
76
Корнійчук Олександра
66
Цегельник Віталій
44
Олійник Анастасія
42
Новицький Ярослав
40
Кравчук Богдан
34
Корнійчук Федір
26
Герасимчук Юлія, Снігур Олег
24
Тонкошкур Олег
16
Швець Вікторія
12
Алексенко Максим
10
Гладнев Аум
8
Андрійчук Ілля
6
Ратнер Христина, Щетинін Михайло,
Остапчук Матвій
4
 
Дитячий турнір Б
Андрієвський Ярослав
62
Яременко Андрій
58
Кварацхеліа Олександр
42
Лівий Назар
40
Бойко Максим
30
Венжинович Віра, Іващенко Ярослав
26
Павловський Віктор, Луцько Артем
20
Соловйов Антон, Порталюк Глеб
Пашковський Святослав
16
Усков Михайло, Лазарчук Ілля
14
Дорошенко Віталій
12
Ушаков Олександр
10
Лісовський Владислав
8
Вольський Валерій, Маліновський Володимир
4
Громов Максим
2
 
З повагою, організатори
Повна фотогалерея  ТУТ

0fSd3pTg6xQ 1DzOwVyIunw 2E9hYy3IXR8 2IRNq3G1LIA 5sDuyU70JZA CPw2kPgUOxE FycXN9ciuNs H_HuRU7_YbA hB4dYyEj0Uc JNDifD8dzqs pxpHfCKOx0I QH1xVZ_XhCU rjMtgG8fhBk w6ZEmaoxRIU


38 thoughts on ““Гришковецька корона”. Звіт.

  1. Я вважаю, що це чітерство, адже, порівнюючи рівень гри в партіях №1,2 та 3,4,5 виникає досить дивне враження. Особливо здивувало розігрування дебюту білими в партії №2 – c3, g3, d3, Qc2, bg2, bd2(!), Nh3 (!), Qc1 (!!!!??!).

    Подобається

  2. Посмотрел партии Дианы. Как тренер уверен – такой сумасшедший прогресс в игре за столь короткий срок невозможен! Предлагаю ставить вопрос о дисквалификации….. Готов сыграть матч с Дианой4-10партий (с коротким контролем). Организовать помещение, зрителей и призовой фонд. В случае успеха Дианы ( 50% и более компенсировать расходы на проезд, проживание, питание). Диана и тренер! Если Вы готовы доказать свою непричастность к читерству…… жду звонка 050 244 89 78 или письма chessbrig.kiev@gmail.com
    Рыбченко Александр Иванович

    Вподобано 1 особа

  3. Интересные факты всплывают…. как участник “Малинской весны” даже без анализа партий могу подтвердить – Диана постоянно очень долго отсутствовала за доской… при чём постоянно была в куртке в помещении, где в куртке сидеть было очень жарко. кроме того, готов быть главным организатором тотализатора матча Рыбченко – Дидык, при чём буду принимать ставки только на победу Дидык…. и после этого матча сразу стану миллионером – ведь Александр Иванович матч из десяти партий выиграет либо 9-1 либо 8-2 )))) Для проверки на читерство предлагаю организаторов заставить Дидык сыграть показательный матч из 4 партий по 5 минут с Романом Хитричем – вот и посмотрим, как она играет. Врядли рискнёт сыграть “компьютерную лобуду” типа с3, Kh3 и т.д. Скорее всего не сыграет ( значит читерство тогда было!). Если же всё-таки сыграет ( никто ведь не хочет на читерстве “палиться”!) – то точно даже полочка врядли наберёт (следовательно, всё-равно получим факт читерства!)

    Подобається

  4. Бачив уривки з партій Діани в Малині: на дошці карповська стратегічна домінація без шансів для суперників рівня кмс (нічия на старті внаслідок замкненості позиції). Перша половина нашої партії склалася успішно для мене. Позиційна неконкретна гра, яку не розуміють движки, без чіткої рівності і контргри для чорних. Вона швидко грає …Тв8 і пропонує з’їсти пішака а6 (мій движок спочатку виводить цей хід нагору, але “подумавши”, відкидає). І далі по варіанту активні ходи (ферзем в центр при всіх фігурах, чого я не очікував) з баченням “короткої” тактики, проте з недооцінкою факторів позиції (пішакова структура) в довгостроковій перспективі. Спочатку я оцінив подумки її гру в “2100, який піймав в цьому турнірі кураж”,та зрештою, побачивши тактичну винахідливість та довірившись своїм передчуттям, запропонував нічию (чисте 1-е місце моє і в трійці вона) в позиції +0,5 – +1 пішак для мене. Відмова! “Сушити” гру розмінами проти 1-розрядниці я не став… Бачив план консолідації, та десь на підсвідомому рівні бентежили її спокій і те, що виконує сильні ходи щоразу (до кінця партії після моєї помилки: поспішив виграти пішака у складній позиції).Зіграв з десяток партій проти жіночих кмс, мф, мм, мг з титулами (чемпіонки Києва, України…)в останні 2-3 роки і не мав проблем, бачив гру дівчат, які зростали разом з Діаною (одна вікова група), – контраст вражає. Хоча і допускаю, що вона може виявитися просто лівшою чи інопланетянкою…

    Подобається

  5. Сразу после турнира Ярослав Троць, еще один участник, сказал что Диана читер. Мы сразу вспомнили не только ее спортивные успехи, но и как ее папа всегда перед туром уходил, и приходил после тура. Во время партий всегда отсутствовал. Диана точно читер, но ей ничего за это не будет. Вон Подольская Зарина читерила, под покрывательством судьи Подольского, ее словили прям во время партии, но судья сказал что это все ху*ня, и даже не выгнал ее с турнира. И что, дисквалифицировали ее, нет? Играет себе дальше, как ни в чем не бывало. Скоро читерство станет нормой в шахматах, как допинг давно стал нормой в легкой атлетике.

    Подобається

    1. С детства знаю Зарину и могу на все 120% сказать, что она НИКОГДА в жизнь не занималась читерством и подобными вещами.

      Подобається

      1. А иногда так бывает, что мы знаем человека с одной стороны, а он оказывается совсем другим. Зарина читерила в Березно. Во всех партиях бегала за угол с телефоном по 10 раз, на глазах у всех.. В партии с Жакуном совсем обнаглела – Жакун сделал сильный ход, а Зарина побежала за угол, даже не сделав своего хода. Это все видели много людей, поспрашивайте сами у березновских и ровенских шахматистов, если интересно.

        Подобається

  6. …Посмотрел ее партии, где она не читерила. Играет на сильный третий разряд. В классику фору ладью можно давать спокойно. (о Диане)

    Подобається

  7. Как интересно мне узнать себя с другой стороны. Я абсолютно уверенно могу сказать, что при своём ходе я не выходила никогда, ни на одном турнире в жизни. С этим спорить глупо. То, что уважаемый Жакун мог подумать, что я играю не честно – его право. Но это опять таки ничем не подтверждено. Выходить из турнирного зала сделав ход не было запрещено, я была на виду все время. И у меня кроме пачки салфеток при себе не было абсолютно ничего. Это тоже факт. удивительно, что спустя довольно долгое время эту тему ещё мусолят. Я выиграла ту партию, абсолютно честно, нравится вам это или нет. И ещё один вопрос, уважаемый, вы кто вообще такой? Я вас не помню, вы участвовали в турнире? Или просто рассуждаете с чужих слов?

    Подобається

  8. Зарина, я рассуждаю со слов Жакуна, с которым говорил не далее, как час назад) Он мне рассказал, как ты, в ответ на его сильный ход, покраснела и вышла, не сделав своего хода. Ты все еще будешь это отрицать? А так же многие другие шахматисты, которые играли в том турнире видели, как ты во время партий выходила за угол и пользовалась смартфоном. Ты это прекратила делать только во второй половине турнира, после того, как судья, по просьбе Жакуна, провел с тобой профилактическую беседу.
    Дорогая Зарина, твое здесь вранье, что ты не выходила на своем ходе в критической позиции лишний раз доказывает очевидное – ты читер. Жакун порядочный человек, и он не стал бы все это придумывать и тебя оговаривать.

    Подобається

  9. Что вы хотите мне доказать, если вы знакомы с ситуацией исключительно со слов “пострадавшей стороны”, Жакун хоть упомянул о том, что остаток партии после замечания судьи я играла не вставая с доски. И все равно каким то чудесным образом выиграла в цейтноте, не согласившись на ничью. Это наверное уже высшие силы мне помогли. Потому что вы перебираете любые бредовые идеи, кроме самой логичной. Кто из участников турнира это видел? Почему никто не подтвердил этого не месте? Ещё раз повторяю, что во время тура у меня не было при себе ни телефона, ни сумочки, где он мог бы лежать. А по поводу покраснела и вышла – это обычная моя реакция, я всегда во время партий красная. Это, вроде, не запрещено. А по поводу приличный человек – Вы сами выше писали. Со мной, на сколько я знаю, ни разу не было скандальных ситуаций, чтобы можно было вот так без основательно писать мне подобные вещи. Да и все доводы на уровне сплетен, которые вы узнаете от других людей.

    Подобається

  10. Зарина, я ни тебе, ни Диане ничего доказывать не собираюсь. Для меня очевидно, что ты читер. И вся наша область знает, что ты читер. Жакуну верю на слово. И кроме того, очень много шахматистов видели, как ты в каждой партии по много раз пользовалась смартфоном. Твои оправдания выглядят смешно, не стоит отрицать очевидное, лучше покайся, и возможно тебя простят.

    Подобається

  11. …твои оправдания, типа не пойман – не вор выглядят смешно. Ну вот представь себе, что сейчас припрется сюда Диана, которая слона от коня не отличает, и скажет, что она честно играла в Малине, на ЧУ, что она за 2 месяца усилилась с 3 разряда до уровня 2700. И что ее нельзя ни в чем обвинять, так как никто за руку не словил. Ну это же смешно, посмеются с нее, да и все… И с тобой также, отрицаешь очевидное, якобы Жакун врет, и все другие врут. Зачем же делать из людей дураков? Ты лучше скажи, что это все были ошибки молодости, что ты сожалеешь, извинись перед шахматистами, и все будет хорошо.

    Подобається

  12. Ілля дякую вам за вашу активну позицію в питанні чітерства. Стосовно Заріни це для мене була новина, оскільки також її особисто знаю давно лише з кращої спортивної сторони.
    З ваших слів шахістка займалась чітерством під прикриттям судді. Я так розумію, що мова йде про даний турнір “Гришковецька корона”? Тоді в мене до вас 2 питання: 1. Ви особисто на цьому турнірі не були, звідки у вас така інформованість, якщо навіть я, будучи там особисто, про це не знаю? 2. Якщо хтось “зловив” її під час партії за чітерством і суддя не зреагував потрібним чином. Чому не була написана скарга на дії судді в Апеляційний комітет, до якого входили люди різних областей?
    Наш сайт демократичний, нічиї коментарі не видаляються. Але кожному жити з тим, що він говорить. Про це не потрібно забувати.

    Подобається

  13. Шановний Андрій, щодо Заріни, мова іде про турнір в Березно, до Житомирської області на до Вас особисто це жодного відношення не має.

    Подобається

  14. Зачем вы сами приписываете мне какие то нелепые аргументы? Я писала где-то выше “не пойман не вор”? Я всего лишь пытаюсь объяснить, что надо уметь проигрывать. И не браться рассуждать в тех делах , в которые вы не осведомлены. И тем более такие ситуации решаются на месте. Кто видел, что я пользовалась за углом телефоном? Даже если допустить, что он у меня был? Это просто плод вашего с Жакуном воображения. Желаю вам быть более объективным и тактичным( не стоит тыкать не знакомому человеку), а Жакуну научиться таки проигрывать, ведь если вспомнить, я играла ч ним дважды и по общему счету у нас 1,5:0,5 в мою пользу. Давайте не забывать о не малом кол-ве турниров, в которых я принимала участие и даже намёка на чттерство с моей стороны не было. Вы меня откровенно удивляете такой осознанностью в делах мошенничества. На этом откланяюсь, ибо есть дела поинтересней, чем успокаивать людей, которые сыпят абсолютно не подтверждённые ничем обвинения.

    Подобається

  15. Ігор Подольський. Ви, напевно, запитаєте, яким чином він Заріну прикривав, тому я відповім: після партії з Жакуном Подольському сказали про все, що Заріна витворяла. Він з нею провів бесіду, лише бесіду. Він не проявив принциповість, не виключив її з турніру, і навіть не став розбиратись в ситуації, просто все замяв. Читеріть собі далі, якщо зловлять, буде просто бесіда.

    Подобається

  16. Зарина продолжает делать из людей идиотов… Ну что же, пускай каждый сам сделает вывод, кто хочет, может поговорить с Жакуном, с шахматистами из Березно, выяснить все детали этой ситуации. Для меня тут все очевидно.

    Подобається

  17. Як з такими чудовими можливостями я не зайняла призові місця в турнірі? Чи це тільки на партію з Жакуном таке виробляла? То мабуть і було для мене сеансом життя виграти саме в Жакуна, не важливо яким чином. Місію було виконано і я із не зовсім чистою совістю продовжила грати в турнірі в свою реальну силу?

    Подобається

  18. Просто бесіда буде в Рівненській області. В нас як ви самі бачите “нечистих на руку” прославляють на весь світ і відстороняють від турнірів. Принаймні тих турнірів, за котрі я особисто несу відповідальність.

    Подобається

  19. Зарина, ну никто ж не говорит, что ты не умеешь играть. Но в Березно ты читерила, и не только с Жакуном. Зачем ты это делала, я не знаю. Если у кого-то есть какие-то сомнения, все можно выяснить, поговорите с Жакуном, с березновскими шахматистами, вам все подробно объяснят, кто и что видел.

    Подобається

  20. Вы рьяно доказываете, что я читерила, умейте смелость аргументировать ваши слова, кто это видел? я уверенна, что кроме Жакуна и максимум пары его закадычных друзей, которых он же и убедил в моей не честности, никто не подтвердит факта, что я выходила и использовала хоть что-то. ну и конечно же, приведите пример с кем еще в партии я нарушала правила честной игры?

    Подобається

  21. Окей, Зарина, давай все выясним. Ты хочешь сказать, что не выходила в партии с Жакуном на своем ходу, тоесть ты говоришь, что Жакун врет?

    Подобається

  22. на своем ходу не выходила ни в одной партии, в т.ч. с Жакуном. делайте выводы какие хотите, я за себя отвечаю, а вы уже подводите итоги

    Подобається

  23. Он мне сказал, что ты вышла именно на своем ходу, именно после того, как он сделал ключевой ход, который неожиданно поставил тебе трудноразрешимые задачи. И вряд-ли хоть кто-то поверит, что Жакун все это придумал. Удачи.

    Подобається

  24. вы сначала строили из себя Шерлока, а теперь экстрасенса?
    если бы начались разбирательства, если бы он с самого начала все свои подозрения четко указал и мы начали разбирательство, я бы сказала все, что требовала ситуация.
    судя по всему Жакуна устроило то, что я до конца партии не выходила, но не устроила моя победа.

    Подобається

      1. почему вы вырываете отдельные фразы из контекста, а не отвечаете на все сообщение полностью? это очень многое говорит о вашей обьективности

        Вподобано 1 особа

  25. 18-19 июня в Сарнах будет турнир, приглашаю всех. Там можно будет не только поиграть в шахматы, но и пообщаться с непосредственными свидетелями читерства Зарины.

    Подобається

  26. Желаю Жакуну победы в турнире. вы мне имена хоть нескольких свидетелей можете написать?
    потом напишите на сайт отчет, к каким выводам вы пришли.

    Подобається

    1. А причем тут я? Я же говорю, кому интересно – выясняйте, езжайте в Сарны, говорите с Жакуном и с другими местными шахматистами. Я, конечно, тоже при случае еще раз все уточню, но в Сарны я не поеду, у меня другие планы.
      Но я не могу себе представить, что взрослый человек (Жакун), выдумывает такие истории. Это нереально. И с другой стороны я знаю, что нечестные методы борьбы в женских шахматах это обычное дело, к сожалению. За примерами далеко ходить не надо.

      Подобається

Додати коментар