Результати шахового фестивалю “Чуднівська вежа”.

         s-roubga0qo«Журналістикою є тільки те, що хтось не хотів би бачити опублікованим. Все інше – піар». Д.Оруелл
23-24 квітня 2016 року у приміщенні Районного Будинку школяра м.Чуднів пройшов ІІ етап Гран-Прі 2016 Житомирської області з шахів «Чуднівська вежа», присвячений 85-й річниці з Дня народження відомого тренера Житомирщини Леоніда Моісеєвича Новофастовського.
J3cZfuI1eHIВ рамках традиційного фестивалю паралельно проходили три турніри:
  • OPEN-турнір для всіх бажаючих;
  • Дитячий турнір А до 15 років;
  • Дитячий турнір Б до 10 років.
Другий етап відмітився приємною, гостинною організацією; чудовими призами; безкоштовним харчуванням учасників книшами по-чуднівськи, забезпеченням дітей солодкою водою на протязі двох днів змагань; професійними фото для гостей, етап відвідала вся районна та міська влада. Разом з тим відмітились декількома скандалами та провокаціями дорослі учасники, проте про все по черзі…
Прекрасне  свято шахів відбулось завдяки наступним небайдужим людям:
myv8eW5yafoМіський голова м.Чуднів, Іван Йосипович Розводовський. Жителі міста пишаються тим, що міський голова конкретними, дієвими справами піклується про імідж та розвиток Чуднова. Шахи в діяльності Івана Йосиповича займають особливе місце. З часу заснування шахового клубу в місті він постійно підтримує дітей, допомагаючи з відрядженням юних чуднівчан на змагання в інші міста, забезпечує призовий фонд різних турнірів Чуднівщини. Особливе місце тут займає «Чуднівська вежа» – котра за словами Розводовського І.Й. вже стала візитною карткою міста. Даний фестиваль вже був 6-м за ліком і жодного з них Іван Йосипович не пропустив, надаючи серйозну підтримку організаторам завжди. Навіть у важкий час «революції гідності» та АТО, котрий переживає український народ шахи розвивались. На відкритті змагань міський голова привітав цінними призами іменинників – з 85-річчям Новофастовського Л.М., котрий народився в Чуднові та з 65-річчям Анатолія Володимировича М’якушка, котрий 10 років працював у районі. 
oR7AzdSHgUsГетьман шахів Чуднівського району, Петро Олександрович Іщук. Титул гетьмана шахів не даремно надано цій добродушній людині. Саме Петро Олександрович найбільше переймається чуднівськими шахами. Не зважаючи на те, що працює директором двох підприємств регулярно знаходить час відвідати шаховий клуб, цікавиться успіхами його вихованців, тренує юних чуднівчан та постійно підтримує будь-які шахові ініціативи, пов’язані з поїздками на різні змагання та організацію і проведення шахових форумів на Чуднівщині. Ставши депутатом районної ради, П.О. Іщук направив погляд районної влади на шахи. Завдяки його турботі в Чуднові шахи наразі переживають період ренесансу (розквіту). 22 червня Петру Олександровичу виповниться 70 років. Бажаємо йому міцного здоров’я, натхнення, і щоб життя Вам, шановний Петро Олександрович, доставляло стільки ж насолоди та приємних моментів скільки й сама гра в шахи.
zOyKlOVaymoДиректор ЖОЦФЗН «Спорт для всіх», Адам Іванович Хільченко. Виражаємо вдячність обласній організації «Спорт для всіх» в особі директора, котра завжди йде на зустріч організаторам та надає підтримку в оплаті роботи суддівської колегії, кубки, грамоти та медалі для призерів. Адам Іванович зазначив, що Чуднів є прикладом для наслідування для інших шахових центрів області. А організація фестивалю «Чуднівська вежа» є кращою з поміж різних спортивних змагань області, на котрих він приймав участь.

 

 

mTcNKfIdseIПодяка від організаторів наступним небайдужим людям:
  1. Сергій Михайлович Костяков, депутат Чуднівської районної ради;
  2. Вепхвиа Індикоєвич Кварацхеліа, підприємець м.Житомир;
  3. Леонід Володимирович Іващенко, підприємець Чуднівського району;
  4. Зураб Олександрович Січінава, підприємець Чуднівського району;
  5. Владислав В’ячеславович Лаврухін, директор Чуднівського спиртзаводу;
  6. Ігор Миколайович Гончарук, директор СГ «Дружба»;
  7. Палат Реджеп Алі, директор ПП «Реал ТП»;
  8. Палат Мехмед Алі, директор ТОВ «ПАЛАТ-ЛІС»;
  9. Галина Василівна Кучерява, приватний підприємець.
nvtmqm-73HYНа відкритті змагань учасників вітали представники районної влади: голова  Чуднівської РДА Петро Іванович Яригін та голова районної ради Павло Павлович Домашенко. Почесні гості фестивалю відмітили, що за шахівницею зібралось майбутнє України, інтелект нації. Районна влада зі свого боку підтримує шаховий рух у районі та надає різноманітну допомогу. Зокрема, нещодавно на Чуднівщині пройшло свято «Спортивна гордість Чуднівщини», де кращих спортсменів було відмічено на районній сцені. Гості також привітали подякою районної влади іменинників шахової справи Новофастовського Л.М. та М’якушка А.В. Відмічено, що майбутнім літом 20 липня – 50-та річниця міжнародного Дня шахів. Літом планується проведення одного із етапів Гран-Прі в оздоровчому таборі «Корчагінець», с.Троща Чуднівського району. Ймовірно, що етап буде присвячено цій даті.
KQv90LTqs8YЗареєструвались на участь 107 учасників з 6 областей України, 14 населених пунктів – Житомирська (Житомир, Коростишів, Чуднів, Малин, Бердичів), Хмельницька (Хмельницький, Полонне, Старокостянтинів), Київська (Київ, Вишневе), Рівненська (Рівне, с.Зоря), Черкаська (Черкаси), Тернопільська (Почаїв).
Провокації гостей фестивалю:
CclBvOMLqpQ1.Батько дитини-учасниці з м.Житомир, Юрій Анатолійович Петренко поводив себе хамським та некультурним чином. В залі де сиділи близько 70 дітей кричав на весь зал через якусь дрібницю, йому весь час здавалось, що суддя не привертає належної уваги його дитині і повинен на протязі всього турніру стояти виключно поряд з її шахівницею. Після того, як суддя попросив його покинути зал він продовжив свою лінію «хамської поведінки» в коридорі. Така «провокуюча» поведінка проглядалась за ним на протязі всього фестивалю. Житомирянин намагався вивести суддю з рівноваги і лише шукав будь-які «причіпки» щоб розв’язати черговий скандал. Під час одного з турів зайшов в зал і почав вимагати в судді пояснень, стосовно одного з епізодів під час турніру з його дитиною. Йому порадили написати протест в Апеляційний комітет, що він наприкінці турніру і зробив. Після засідання Апеляційного комітету (5 досвідчених шахістів, суддів з різних міст) йому принесли письмовий протокол-відповідь засідання комітету на його протест. Проте він навіть його не взяв, сказавши: «Я і так знаю, що там написано».
KPnITdA8CKQАндрій Штукун (адміністратор Гран-Прі, суддя дитячих турнірів): «В дитячих шахах часто трапляються різні ситуації стосовно правила «тронув – ходи». Коли юний шахіст повідомляє мені, що його суперник тронув фігуру і не хоче нею ходити, то тут все залежить від реакції останнього. 1. Якщо він не заперечує, що тронув фігуру, тоді як суддя я обов’язково змушую його ходити тронутою фігурою. Якщо шахіст тронув фігуру суперника, тоді змушую його її побити. 2. Якщо суперник заявляє, що фігуру не трогав, тоді працює принцип «презумпції невинуватості» і змусити його ходити фігурою я не маю права, оскільки невідомо, хто каже правду.
Був ще один випадок: «В шахіста під ударом знаходиться ферзь. Він записуючи хід, випадково тронув короля зворотною стороною долоні. Його суперник заявляє, щоб він ходив королем, після чого втрачається ферзь і партія програється. В цій ситуації я порадився з суддею м.Київ Рибченком О.І. і ми зійшлись в думці, що повинен в шахах бути «здоровий глузд» і не змушували шахіста ходити королем.
wEUY0oNxmRQПоведінка Петренка Ю.А. це в чистому вигляді хамство та наглість, оскільки правда його не цікавила – головне поскандалити. Свідченням цього є те, що рішення Апеляційного комітету він навіть не взяв у руки. Він заявляв, що більше він та його дитина на турнірах Гран-Прі участі приймати не буде. Тим простіше мені як адміністратору Гран-Прі прийняти в даній ситуації наступне рішення: «Петренко Ю.А. відсторонений від серії Гран-Прі 2016. Його дитина має право грати в турнірах лише за умови, що там не буде батька. Якщо ж він з’явиться на турнірі, тоді його дитина буде недопущена до змагань».

Протокол.pdf

  1. VZ9Fz9slPn0На відкритті змагань суддя всім оголосив про обов’язок переможця партії підійти відразу після гри та повідомити судді результат, а у випадку нічиєї це обов’язок обох суперників. Виникали випадки, коли тур закінчився, а суддя не знає результатів деяких пар. В такому випадку проставлявсь результат 0-0. Батько з м.Житомир Вепхвиа Індикоєвич Кварацхеліа просив суддю повернути бали деяким учасникам, котрі раніше їх втратили, не повідомивши результат. Проте це було б несправедливо по відношенню до інших учасників. Оскільки через результат 0-0 шахіст отримує легших суперників. В партії одного з турів його син Олександр Кварацхеліа зіграв половину партії, після чого з’ясувалось, що його суперник переплутав стіл і має грати не з ним, а з іншим гравцем. Суддя прийняв рішення розсадити шахістів у відповідності з жеребкуванням і розпочати партію з правильним суперником заново. Батько підняв протест, ледь не змушуючи сина покинути ігровий зал. Усугублялась ситуація тим, що новий його суперник був чуднівчанином; очевидно В.І. Кварацхеліа видавалось, що суддя приймає рішення з метою підсудити своєму учню.
cmyIvbRVDFYАндрій Штукун (суддя дитячих турнірів): «Я дуже поважаю людей, котрі щиро і від душі підтримують шахи. Вепхвиа Індикоєвич є саме такою людиною. Він надав серйозну матеріальну підтримку на проведення даного фестивалю. Виконуючи роль судді в шахових змаганнях я керуюсь виключно правилами шахів, без прив’язки до конкретних суперників. Тільки так, інакше це буде непрофесійне суддівство. Мій основний стиль суддівства: «Краще рішення спірної ситуації – коли шахісти вияснять відносини за грою в шахи». Рішення розсадити дітей правильно і розпочати гру заново було прийнято у відповідності з цим правилом. Ще давньогрецький філософ Сократ сказав відомий афоризм: «Платон мій друг, та істина дорожча!» Тому з повагою до Кварацхеліа В.І. прошу ніколи більше не змушувати мене йти на угоду з власною совістю.
j3_PMq0sBjwВепхвиа Індикоєвич вніс ідею в рамках дитячих турнірів нагороджувати 1-3 місця до 8 років в турнірі Б, та до 12 років в турнірі А. Член Колегії організаторів Андрій Павлович Павловський дану ідею підтримав, тому з наступного етапу в рамках дитячих турнірів буде збільшено кількість призових місць».

 

 

 

  1. uhlB5DMoSQ8Під час підведення підсумків суддя OPEN-турніру Микола Олексійович Колюх подав організаторам список призерів для підпису грамот. Грамоти вже було підписано, коли М.О. Колюх вніс поправку: в номінації «кращий результат серед учасників з рейтингом нижче 2100» замість Давиденка Андрія вписав Барановського Сергія. Організатор відклав підписану грамоту Давиденку А. в сторону і під час нагородження приз було вручено Барановському С. без грамоти.
 
QKnQCD7K0xYПісля церемонії нагородження до столу організаторів підійшов учасник OPEN-турніру, тренер шахів м.Вишневе Давиденко Андрій і влаштував гучну сварку із прямими образами Колюха М.О., звинувачуючи останнього в тому, що він свідомо не видав йому заслужений приз і змушував учасника Потапчука Андрія взяти замість призу за 5 місце приз у номінації «до 18 років». Суддя чітко не відповідав, тому організатори вирішили що сталась суддівська помилка і для того щоб швидко вгамувати емоції Давиденка А. взяли підписану раніше йому грамоту, добавивши конверт та медаль і вручили нагороду шахісту з проханням припинити цю ганебну сварку, оскільки поряд стояли голова районної ради, гетьман шахів та інші люди. Проте Давиденко не міг заспокоїтись і навіть отримавши приз продовжував вигукувати образи на адресу судді OPEN-турніру. Організатори вивели його в коридор і намагались там його заспокоїти: приз він отримав, а якщо вважає що суддя з Рівненської області допустив помилку, то нехай пізніше напише на нього скаргу у ФШУ. Проте цей скандал продовжувавсь ще довго і дітям та почесним гостям фестивалю довелось стати свідками даного скандалу.
RUVuWRpbt1YМ.О. Колюх, суддя OPEN-турніру: «Під час заповнення даних по переможцях в OPEN-турнірі «Чуднівська вежа» до мене підійшов Давиденко Андрій і запропонував щоб я віддав приз за п’яте місце (150 грн) іншому учаснику, а Потапчуку Дмитру, котрий посів 5 місце віддати приз «до 18 років» (100 грн). Я роз’яснив Потапчуку Дмитру що 150 грн більше 100 грн і він погодився на законне 5 місце.
Це чомусь розлютило Давиденка Андрія хоч наступною «6 місце» отримувала право Кручак Леся (яка з радістю думаю, поміняла б 100 на 150), далі 7 місце Барановський Сергій, а Давиденко Андрій лише на 8 місці.
mjcBxmgxco0В підсумковій таблиці не було вказано стартових рейтингів учасників, і тут Давиденко А. вирішив не упустити свого, заявив що кращий результат з рейтингом нижче 2100 в нього (2088). Після детальної перевірки виявилось що кращий результат у Барановського Сергія з рейтингом (1918) який був на одну сходинку вище.
Для мене, вже похилої людини це було дуже неприємно, навіть не за себе, а за тих організаторів які знайшли кошти, час, щоб зробити всім учасникам змагань свято. Як виявляється Давиденко Андрій веде заняття з дітьми і чому він їх навчає своєю поведінкою? Чесними перемогами завойовувати призи чи скандалами та обманом?»
Vwt-B7MNF2oАндрій Штукун (адміністратор Гран-Прі): «Поведінка Андрія Давиденка мене вразила. З метою по швидше залагодити конфлікт я вручив йому абсолютне все, що полагається видати в даній номінації призеру. Проте він при всіх присутніх ще більше 10 хвилин продовжував кричати та ображати суддю, котрий за віком є значно старшим. В той момент мені здавалось, що помилився суддя, оскільки він нічого чітко і конкретно не відповідав на образи шахіста. Проте після пояснень арбітра мені очевидно, що правда на його боці. Давиденку А. в жодному з можливих варіантів приз не мав дістатись.
p8DwR80sbBoКласичний анекдот: «Двоє людей ведуть палку суперечку – один доводить, що дерево чорне, а інший що біле. Поряд проходить священник. Помітивши спір, він відвів у сторону одного з них і каже: «Не веди з ним суперечку, оскільки ти правий». Потім священник відводить в сторону іншого і каже: «Не веди з ним суперечку, оскільки ти правий». За всім що відбувається стоїть і спостерігає стороння людина. І вона каже священнику: «Але ж святий отець, як же так може бути, що вони обидва праві? Адже вони доводять абсолютно протилежне…» Священник важко видихнув і каже: «І ти також правий».
J5vsYwo_fm8Тому в даній ситуації мені видається, що Давиденко Андрій щиро вірив у свою правоту. А стосовно вчиненого ним скандалу, як говорив Ісус Христос, будучи на хресті: «Господи пробач їм, оскільки не відають що творять». Суддя не проявив характер і чіткість у поясненнях шахісту об’єктивної картини, котру пояснив мені лише на наступний день. Тому як адміністратор Гран-Прі виношу Давиденку Андрію серйозне попередження за недисципліновану поведінку на етапі. Отримавши приз необхідно було спокійно піти зі змагань, а не продовжувати кричати так що всі присутні були свідками неадекватної поведінки. І саме страшне, що він так себе поводить при своїх учнях – а діти, як правило, беруть приклад з дорослих. «Виховуйте не дітей, а себе, оскільки діти все-рівно будуть схожими на вас». Якщо подібна поведінка матиме повторення, то Давиденко А. буде відстороненим від участі в змаганнях серії».
На відкритті змагань представник районної ветеранської організації продекламував цікавий вірш.
Шахмати
Старовинна давня гра
Дружно нас усіх звела
В ній і розум, і хитринка
І розваги хоч хвилинка
Як до шахмат тяга є,
Значить, розум виграє!
Ти сьогодні пєшка, дєва –
Завтра будеш королева!
Тож фігурами ходіть
Й молодих в цю гру учіть!
Наш турнір відкрить пора,
Скажем шахматам – УРА!
Після церемонії відкриття розпочалась безкомпромісна спортивна боротьба за призи та бали Гран-Прі, котрі дозволяють відібратись до фіналу. Перейдемо до аналізу турнірних перипетій.
yHNmZplz7J0Дитячий турнір Б
В турнірі взяли участь 48 юних шахістів. Серед учасників 14 другорозрядників, тому спрогнозувати переможця турніру було нереально. Турнір проводився в 9 турів, 30 хв кожному шахісту до завершення партії.
Учасники, що посіли 1-4 місця набрали по 7 очок із 9, тому все вирішували додаткові показники.
pmgRqAzhFBAЧемпіоном турніру став Луцько Артем (м.Київ, тренер Черних Володимир). Другий етап поспіль в даному турнірі кубок забирає представник іншої області. Артем провів впевнено змагання і має в своєму активі 6 перемог, 2 нічиї, 1 поразку. Додатковий показник (середній коефіцієнт Бухгольця) у нього аж на 3 пункти вищий ніж у переслідувача. Щирі вітання юному шахісту, тренеру та батькам з високим досягненням – 1 місце при 48 учасниках!
MTLxFbeQpKMДруга сходинка у чемпіона області до 10 років Яременка Андрія (м.Коростишів, тренер Кравченко Леонід Григорович). Високий результат Андрія вже не є сенсаційним, оскільки це досвідчений шахіст, котрий має в своєму активі перемогу у фіналі дитячого Гран-Прі 2013 року. Цікавий факт: до даного турніру Андрій в особистих зустрічах з чуднівчанами всі до однієї партії вигравав! Лише в даному турнірі Чуднів здобув з ним першу перемогу. Наші вітання Андрію.
EaT17iy4U68Бронза турніру у Пашківського Святослава (м.Житомир, тренер Власенко Олександр Петрович). Відмітимо, що житомирянин за короткий термін зробив якісний ривок. На 1 етапі в м.Малин Святослав зайняв лише скромне 13 місце, не набравши жодного балу Гран-Прі. Наразі в шахіста 7 перемог, 2 поразки і 3 турнірна сходинка. Бажаємо йому в такому ж темпі прогресувати і виграти один з етапів.
WlStUS5CinoКращий результат серед дівчат у Венжинович Віри (м.Почаїв, Тернопільська обл.), 7 очок із 9. Дівчина ще на 1 етапі зарекомендувала себе з кращої сторони. Зрозуміло було що вона одна із головних претенденток на високі місця даного турніру. Вітаємо представницю іншої області і сподіваємось, що вона не буде пропускати етапи Гран-Прі. В неї є всі шанси потрапити до фіналу.

 

X5AuIwp10AAНайвищий результат серед дітей до 8 років у Дорошенка Віталія (м.Житомир, тренер Хитрич Роман Олексійович), 6.5 очок із 9. Віталій є головним відкриттям 2 етапу. Йому лише 7 років і стартував він 6.5 очок із 7!
Пита бабуся у онуки:
«Чи ти помила добре руки?»
«Звичайно, – донечка в отвіт –
Помила з милом, все як слід».
«А де? – бабуся здивовано питає. –
Адже води в хаті немає».
«Немає? – здивувалась мила –
А я не знала, та й помила…»
n1T0S9qB6CoТак і Віталій, ну він просто не знав, що він тут наймолодший учасник в даному турнірі і спокійно собі розправлявся з досвідченими другорозрядниками: переміг Бойка Максима, Андрієвського Ярослава, Яременка Андрія, нічия з чемпіоном турніру! Тим цікавіше буде спостерігати за його грою в наступних етапах.
o75hafCvdocКращий результат серед чуднівчан у Андрієвського Ярослава, 6.5 очок із 9. Бронзовий призер 1 етапу наразі посів 6 сходинку. Що не так і погано, оскільки набрано залікові бали Гран-Прі.
Порадимо тренерам привчати дітей відразу після закінчення партії підходити до судді і повідомляти результат. Оскільки в даному турнірі через це втрачались заслужені очки.
Турнірна таблиця:

б

RetyvW6wn7oДитячий турнір А
В турнірі взяли участь 39 учасників. У 10 шахістів 1 спортивний розряд з шахів. Єдиний турнір з трьох, що проводяться в рамках серії де шахісти нашої області не підпускають до чемпіонського олімпу представників інших областей.
Турнір проводився в 9 турів, 30 хв кожному шахісту до завершення партії.
i0Y8v3V-BSAЧемпіон турніру Новицький Ярослав (м.Житомир, тренер Хитрич Роман Олексійович) ще не пропустив жодної «Чуднівської вежі» і здобуває другу турнірну перемогу поспіль! Восени Ярослав виграв турнір Б, а наразі, набравши 7.5 очок із 9, підкорився йому кубок турніру А. Наші вітання 6-разовому чемпіону області з успішним дебютом в серії.

 

OZBaRfoJk7YДруга сходинка у Осадчука Дмитра (м.Малин, тренер Павловський Андрій Павлович), 7 очок із 9. Діма виграв 1 етап «Малинська весна», виграв Меморіал Тросмана М.Е. у Житомирі і до останнього туру було враження, що виграє і даний етап. Принаймні він перед заключним туром на 0.5 очка випереджав Новицького Я. Проте свої корективи вніс шахіст Бердичівського району Кравчук Богдан, вигравши у Діми першу партію за три останні турніри. Взагалі дві останні зустрічі Богдан у Діми виграє. З великим інтересом очікуємо їхню партію на 3 етапі Гран-Прі, котрий пройде в рідному селі Богдана.
4jA0RwmJ8AIБронза у житомирянки Олександри Корнійчук (тренер Думанський Ярослав Несторович). «Стабільність – ознака класу!». В рамках турнірів нашої області Саша постійно серед призерів. Раніше вона часто вигравала турніри, проте наразі хлопці трохи приспособились до її стилю гри. Тим не менш, два етапи поспіль житомирянка в трійці кращих. Наші вітання тренеру, батькам та сильній шахістці.
mTZpilMQhY4Кращий результат серед учасників до 12 років у Корнійчука Федора (тренер Хитрич Роман Олексійович), 5 очок із 9. Сильна шахова сім’я з м.Житомир – брат і сестра виграли призи. Окрім тренерів вітаємо і батька дітей Романа Миколайовича Корнійчука.
GiJrNG9cFK4Кращий результат серед представників міста-господаря у Снігура Олега (м.Чуднів, тренер Штукун Андрій Валентинович). Цікаво, що як би Олег не старався, проте постійно він займає в турнірах зачароване для нього «5 місце». Так сталось і цього разу, набравши 6 очок із 9 чуднівчанин на 5-й сходинці.
Турнірна таблиця:

а

 

tqIEdrzW-N4OPEN-турнір
В даному турнірі зіграли 20 учасників. Турнір проводився з обрахунком міжнародного рейтингу зі швидких шахів. Контроль часу: 25 хвилин + 10 сек/хід.
Новинка Гран-Прі: «На даний етап було запрошено арбітра з міжнародною категорією для обрахунку турніру з Рівненської області Колюха Миколу Олексійовича. Проте незважаючи на фактичну відповідність умов змагань, кваліфікації арбітра довелось організаторам ще затратити чимало зусиль та часу на різні узгодження з ФШЖО. На це було затрачено приблизно тиждень часу, хоча в організаторів і так було завдань вище криші.
uG_Xzb2hgJQНа наш погляд система рейтингів Федерації шахів України є несучасною – зокрема вона не враховує результати турнірів зі швидких шахів і бліцу. Світ  став динамічним, а система рейтингів залишається статичною. Не так давно на сайті ФШЖО приводилась стаття з аналізом змін у рейтинг-листі Житомирської області за минулий рік. Основний висновок був наступним – там мало що змінюється. По-перше, через те що мало турнірів відправляється на обрахунок, а по-друге в турнірах Федерації мало шахістів області приймає участь. В півфіналі області серед дорослих лише 25 учасників. Причини різні.
NTXb1t0fGG8Розпочинаючи з ІІІ етапу «Гришковецька корона» буде рахуватись рейтинг Гран-Прі і відповідно до нього на турнірах серії буде проводитись жеребкування. Рейтинг-лист Гран-Прі буде розміщений на сайті «шахової паралелі Житомирської області» і оновлення будуть вноситись відразу після кожного турніру серії. Відповідальний за обрахунок рейтингу – Хитрич Роман Олексійович. Також у відповідності з рейтингом Гран-Прі будуть присвоюватись звання. Детальна інформація по умовам обрахунку рейтингу Гран-Прі буде на 3 етапі.
Z5Fva5s_6B0Чемпіоном турніру став переможець 1 етапу Воронов Юрій (Черкаси), 8.5 очок із 9 можливих! Дві турнірні перемоги поспіль в рамках серії Гран-Прі це справляє враження. Юрій відірвався від срібного призера аж на 2 очки. Наші вітання переможцю.

 

 

PXSfalnymukСрібна медаль у Черних Володимира (м.Київ), 6.5 очок із 9. Наші вітання Володимиру з особистим успіхом та турнірною перемогою його учня у Дитячому турнірі Б. Бажаємо його бачити серед учасників і в подальших етапах.

 

 

JEOD3cs34mIБронза у тренера з м.Коростишів Кравченка Леоніда Григоровича, 6.5 очок із 9. Приємно що Леонід Григорович не пропускає «Чуднівську вежу», бажаємо йому в наступних етапах показати ще вищий результат.

 

 

 

dfeZp4F6y-oКращий результат серед жінок – Кручак Леся (м.Бердичів), 5 очок із 9.
ekmyeBxR6rIКращий результат серед шахістів з рейтингом нижче 2100 – Барановський Сергій (м.Малин), 5 очок із 9
tLOr5wWzBv8Кращий результат серед ветеранів традиційно за Ревуцьким Володимиром (м.Житомир), 4.5 очки із 9.
ycMbFkVMMJoКращий результат серед чуднівчан у Вікарчука Андрія, 4.5 очки із 9.
Турнірна таблиця:

Безымянный

IBtJyHWvXNgКомандний залік
Завдяки чіткій, професійній, прозорій роботі тренера м.Київ Олександра Івановича Рибченка на фестивалі також проводився командний залік. Склад команди: 4 шахісти, по одному з різних турнірів + 1 дівчина; учні одного тренера та сам тренер, допускався один легіонер.
Зареєструвались 8 команд. Результати командного заліку наступні:

 

 

cYbcflGKj-I1 місце – м.Малин: Воронов Юрій, Осадчук Дмитро, Павловський Віктор, Венжинович Віра. 27.5 очок
На фото: Павловський Андрій – кандидат у Президенти Федерації шахів Житомирської області разом зі своїми вихованцями. Осадчук Дмитро – 1 місце на 1 етапі Гран-Прі «Малинська весна», 1 місце на Меморіалі Тросмана М.Е. Девіз: «Глибоководна річка починається зі струмка. Від малих перемог до великих!»
EWdP1y4iAYU2 місце – ШК «Бригантина», м Київ: Черних Володимир, Щетинін Михайло, Луценко Олена, Лазарчук Ілля. 23.5 очки
0yUIjq7buHU3 місце – Районний Будинок школяра, м.Чуднів: Вікарчук Андрій, Снігур Олег, Андрієвський Ярослав, Швець Вікторія. 23.5 очки

Турнірна таблиця: 

 

Безымянный
WITdczkOIjwНа закритті змагань майстру спорту з Хмельницької області Олегу Поліщуку, котрий часто відвідує «Чуднівську вежу» було вручено книги про Чуднів, котрі виграли Гран-Прі Житомирської області по літературі у минулому році (їх визнано кращими книгами року). Подарунок вручав особисто автор, уродженець Чуднова Анатолій Сірик.
BNVAQFUHdJo (1)На урочистій церемонії нагородження призери були нагороджені кубками, грамотами, медалями та грошовими призами від спонсорів фестивалю.
Ось таким видався 2 етап Гран-Прі 2016 Житомирської області з шахів «Чуднівська вежа» зі всіма його закономірностями та сенсаціями, плюсами та мінусами, скандалами та провокаціями. В будь-якому випадку організатори зі свого боку старались все провести якомога краще в міру сил та можливостей.
Дякуємо всім шахістам, що приїзжають на чуднівську землю, зокрема на «Чуднівську вежу» – поліський Вейк-ан-Зеє.
OgA9lYM4rrgІІІ етап Гран-Прі 2016 Житомирської області з шахів «Гришковецька корона» пройде 14-15 травня в с.Гришківці, Бердичівського району. Запрошуємо всіх взяти участь в черговому святі шахів. Чуднів передає «естафетну паличку» Гран-Прі до Бердичівського району.
gLrPE0cx_I8ІІ етап серії Гран-Прі завершено. Залікові бали набрали наступні учасники:
OPENтурнір
Дитячий турнір А
Дитячий турнір Б
20
Воронов Юрій
Новицький Ярослав
Луцько Артем
18
Черних Володимир
Осадчук Дмитро
Яременко Андрій
16
Кравченко Леонід
Корнійчук Олександра
Пашковський Святослав
14
Поліщук Олег
Кравчук Богдан
Венжинович Віра
12
Потапчук Дмитро
Снігур Олег
Дорошенко Віталій
10
Кручак Леся
Швець Вікторія
Андрієвський Ярослав
8
Барановський Сергій
Корнійчук Федір
Іващенко Ярослав
6
Давиденко Андрій
Андрійчук Ілля
Бойко Максим
4
Думанський Ярослав
Щетинін Михайло
Лазарчук Ілля
2
Ревуцький Володимир
Алексєєнко Максим
Ушаков Олександр
Залікові бали після 2 етапів:
OPEN-турнір
Воронов Юрій
60
Дідик Діана
36
Пугачов Ілля
32
Хитрич Роман
28
Рибченко Олександр
24
Хабінець Іван, Кравченко Леонід
20
Черних Володимир, Давиденко Андрій, Кручак Леся
18
Троць Ярослав
16
Поліщук Олег
14
Потапчук Дмитро
12
Барановський Сергій
8
Думанський Ярослав
4
Ревуцький Володимир
2
 
Дитячий турнір А
Осадчук Дмитро
58
Корнійчук Олександра
52
Кравчук Богдан
34
Олійник Анастасія
32
Цегельник Віталій
28
Герасимчук Юлія
24
Новицький Ярослав, Корнійчук Федір
20
Тонкошкур Олег
16
Снігур Олег
12
Швець Вікторія
10
Гладнев Аум
8
Андрійчук Ілля
6
Ратнер Христина, Щетинін Михайло
4
Алексєєнко Максим
2
Дитячий турнір Б
Яременко Андрій
46
Андрієвський Ярослав
42
Лівий Назар
40
Кварацхеліа Олександр
36
Бойко Максим
30
Венжинович Віра
26
Павловський Віктор, Луцько Артем
20
Соловйов Антон, Пашковський Святослав
16
Дорошенко Віталій
12
Ушаков Олександр
10
Іващенко Ярослав
8
Вольський Валерій, Лазарчук Ілля
4

З повагою, організатори

Повна фотогалерея фестивалю: тут

51cFV30lfZM c6QnUwK-uXY E0g1iVDFE_Y hDJdm5DD-2o JMv1uOR3Hfk n1lIHYjiyBQ kwDwMKiXlaMT4t68Xp2Pt8FxnKfgg0BPk

u5zdvowNLgY Vzx4EGvftLQOd6xZ0rwlXM xjrqwMxAhlgNffmr0t2DvU